Chemische peeling

Wat is een peeling?

Wat is een peeling?

Een chemische peeling is een exfoliatietechniek waarbij we door het aanbrengen van bepaalde chemische producten op de huid op een gecontroleerde wijze verschillende huidlagen doen afpellen om oude en beschadigde cellen te verwijderen en de aanmaak van nieuwe huidcellen te stimuleren. De huid wordt daardoor gladder, frisser en mooier.

Chemische peelings worden vooral gebruikt ter preventie van huidveroudering en om beginnende tekens van huidveroudering te verminderen of om de textuur en de teint van de huid te verbeteren.
Ook sommige dermatologische aandoeningen kunnen met peelings behandeld worden, zoals acne, melasma (zwangerschapsmasker) of andere pigmentaties en onregelmatigheden op de huid.

In functie van het aantal huidlagen die worden afgepeld kan een peeling oppervlakkig, medium of diep zijn. Wij verrichten oppervlakkige en medium peelings.

lees meer

Wat u moet weten als u een peeling overweegt?

Heel belangrijk bij een peeling, zowel oppervlakkig als medium, is de voorbereiding. Zowel het herstel na de peeling als het resultaat ervan zullen immers beter zijn na een adequate voorbereiding.
Naargelang het soort peeling dient men de huid tussen de 2 à 4 weken voorafgaand aan de behandeling voor te bereiden met producten die hiervoor bestemd zijn.

Ook belangrijk is om na de peeling de zon te vermijden en zonnecrèmes met een hoge beschermingsfactor te gebruiken en dit zowel tussen de sessies in als verschillende weken tot zelfs maanden nadien.

Tijdens een pre-peelingconsultatie zal bepaald worden welke peeling voor u het meest geschikt is. Daarbij zal ook besproken worden welk type voorbereiding en nazorg de behandeling zal vergen.

Naar boven