PRP injections

PRP of Platelet Rich Plasma therapie is een methode waarbij autologe (= lichaamseigen) bloedplaatjes worden geïnjecteerd. Deze bloedplaatjes geven bepaalde stoffen vrij, namelijk groeifactoren. Het plasma wordt bekomen door het centrifugeren van uw eigen bloed. Onmiddellijk na bloedafname wordt het geïnjecteerd in de te behandelen zone.

De PRP behandeling kan gebruikt worden voor huidverjonging, voor haarverlies, en als ondersteunende methode na laserbehandeling. Injecties van PRP in de huid en/of hoofdhuid brengt een herstelproces op gang door de vrijgave van groeifactoren. Dit stimuleert respectievelijk de synthese van collageen in de huid, en de proliferatie en differentiatie van stamcellen in de haarfollikels.

Het gebruik van PRP biedt vele voordelen. Het is een behandeling met lichaamseigen stoffen, en daarom een veilig en goed verdragen behandeling. PRP biedt een natuurlijk alternatief voor conventionele methoden. De behandeling kan eveneens gecombineerd worden met andere verschillende therapieën.

Het is belangrijk dat één week voor de behandeling geen bloedverdunners of ontstekingsremmers worden ingenomen (bijv. Aspirine, Ibuprofen, Voltaren, Apranax, enz.) en dat u 24u voor de behandeling voldoende water drinkt. In de eerste week na de behandeling mogen eveneens geen ontstekingsremmers worden ingenomen.

Naar boven