Tattoo verwijdering

Het verwijderen van een tattoo gebeurt met de Q-Switch laser. Deze laser kan zeer hoge piek energie generen met een zeer korte pulseduur (nanoseconden en recent zelfs picoseconden).

Tattoo inkt is een exogeen (lichaamsvreemd) pigment, het absorbeert de laserstraal en de energie van de laserpuls zal de inktpartikels fragmenteren (‘kapot schieten’ als het ware). Als de tattoopartikels klein genoeg zijn geworden, zullen ze door het immuunsysteem van de huid worden afgevoerd.

Afhankelijk van de gebruikte kleuren en type inkt, de grootte, de kwaliteit (profesioneel of amateur) en de plaats van de tattoo varieert het aantal behandelingen van 4 tot meer dan 10 sessies, met een interval van ongeveer 6 à 8 weken, om het gewenste resultaat te bereiken.

Te vaak stoppen mensen de behandeling voordat ze optimale resultaten zien. Elke behandeling verwijdert meer inkt (vervaagt uw tattoo). Een laser kan in één sessie niet alle pigmentlagen veilig afbreken. Dit proces kost tijd. In sommige gevallen kan de volledige resolutie van de tatoeage niet worden bereikt.

Kleuren die het best reageren op laserbehandeling zijn donkere kleuren zoals zwart en donkerblauw. Verwijderen van tattoos met multiple kleuren kan moeilijker zijn. We beschikken over een Q-switched laser met verschillende handstukken die toelaat verschillende kleuren te behandelen.

Vaak combineren we de Q-switched laser met de fractioneel ablative CO2 laser in dezelfde sessie om snellere en beter resultaten te bekomen.

Het verwijderen van een tattoo kan pijnlijk zijn. Indien gewenst, wordt het behandelingsgebied op voorhand lokaal verdoofdworden met een creme. Tijdens de behandeling wordt koude lucht gebruikt om een zo groot mogelijk comfort voor de patiënt te creëren.

Naar boven