Laserontharing-Permanente haarreductie

We beschikken over verschillende lasertoestellen en een IPL voor epilatie.

De Alexandriet laser is uiterst geschikt voor lichtere huidtypen terwijl de Nd:YAG voor donkere huidtypes wordt gebruikt. Laserontharing is de meest effectieve behandeling die we vandaag hebben om haren in de gewenste gebieden te verminderen. Het laserlicht gaat doorheen de huid naar het haarzakje waar het wordt geabsorbeerd en in warmte omgezet. Deze verhitting veroorzaakt de destructie van het haarzakje en dus vermindering van de haargroei in deze zone.

Permanente haarreductie wordt gedefinieerd als “De langdurige, stabiele vermindering van het aantal haren dat opnieuw groeit na laserbehandeling. Het impliceert niet noodzakelijk de eliminatie van alle haren in het behandelde gebied”. In sommige zones werkt permanente laserontharing zeer goed en groeien de haren niet meer terug, in zones waar haargroei een hormonale invloed heeft (gelaat bijvoorbeeld) kan het moeilijker zijn om definitief te ontharen en moet men onderhoudsbehandelingen voorzien.

Laser ontharing werkt enkel op donkere haren en heeft geen invloed op witte, licht blonde of rosse haren. Daarnaast werkt het enkel op haren die in de groeifase van de haarcyclus zitten. Op elk moment groeit slechts ongeveer 80% van ons haar actief, terwijl de overige haren in een rustfase zitten. Het is daarom ook noodzakelijk om meerdere malen te behandelen wil men goede resulaten bekomen. Gemiddeld zijn 4 tot 6 sessies nodig, met een tijdsinterval tussen de sessies variërend van 4 weken tot 6 a 8 weken. In functie van de zone.
Het is belangrijk om 4 weken vooraf aan de behandeleing de haren niet te plukken met een pincet of te waxen, omdat de aanwezigheid van de haarwortel vereist is om de behandeling voldoende effectief te laten zijn.

We vragen om de dag vóór uw afspraak het gebied te scheren, zodanig dat op het moment van behandeling kleine haarstoppeltjes aanwezig zijn. De behandeling is licht pijnlijk. Indien nodig kan 30-45 min op voorhand een lokaal verdovende crème worden aangebracht. Tijdens de behandeling wordt koude lucht gebruikt om de huid te koelen en de behandeling zo comfortabel mogeijk te maken. Afhankelijk van de te behandelen zone, varieert de duur van de sessie van 15 min tot 1 uur.
De epilatie behandelingen worden uitgevoerd door Dr. Dierckxsens of door een van haar ervaren medewerkers. De initiële laserinstellingen worden voorafgaand aan elke behandeling geverifieerd door Dr. Dierckxsens.

Na de behandeling kan de huid wat rood en/of gezwollen zijn. Er wordt een verzachtende, kalmerende crème op de huid gesmeerd. In sommige gevallen komt het voor dat de huid geïrriteerd is of treedt er blaarvorming op. Dit verdwijnt normaal vanzelf na enkele dagen.

Naar boven