Pigment letsels

solar lentigoPigmentlaserbehandelingen richten zich selectief op het endogene (melanine) pigment in de huid of de exogene (tattoo) pigmenten.
Afhankelijk van de indicatie, uw huidtype en fototype kunnen verschillende laserapparaten worden gebruikt (Q-switched lasers, IPL, fractional CO2 laser, Thulium laser).

De belangrijkste indicaties zijn:

  • sproeten, ouderdomsvlekken (lentigo)
  • melasma (zwangerschapsmasker)
  • Post Inflammatory Hyperpigmentation (PIH)
  • naevus van Ota, hamartoma van Beckers
  • tatoeage verwijdering

De behandeling duurt meestal 15 tot 30 minuten (of langer, afhankelijk van de indicatie) en is weinig pijnlijk. Een verdovende crème en/of het aanbrengen van koude lucht zijn voldoende om elk ongemak te verminderen.

Na de behandeling wordt de pigmentatie gedurende enkele dagen donkerder en kunnen er zich oppervlakkige korsten vormen, deze genezen na ongeveer een week. De resultaten zijn vaak snel zichtbaar na behandeling, maar in sommige gevallen worden de beste resultaten gezien na enige tijd. Tot minstens 4 weken na de behandeling is het vereist om absoluut de zon te vermijden en zich te beschermen tegen de zon.

Het aantal sessies is afhankelijk van de aard van het probleem dat moet worden behandeld. Oppervlakkige pigmentletsels verbeteren significant in slechts 1 tot 3 sessies, voor diepere pigmentletsels of voor verwijdering van tatoeages kunnen meer sessies aangewezen zijn. Sommige huidaandoeningen hebben een hoog recidiefpercentage, waarbij onderhoudssessies nodig kunnen zijn.

Naar boven