Microneedling Radiofrequency (RF)

De microneedling RF behandeling is geen laser maar een, op hoge intensiteit, gerichte RF-behandeling, die een precieze energie levert in de diepere huidlagen d.m.v. geïsoleerde micronaaldjes. De naaldjes maken minuscule gaatjes in de huid en leveren een bepaalde energie aan de punt/top van de naald, en dit in de verschillende diepten van de dermis zonder thermische schade toe te brengen aan de epidermis. Het thermaal effect dat zo wordt opgebouwd in de dermis zal veel belangrijker zijn als dewelke wordt veroorzaakt bij de mildere ‘Genesis techniek’, wat zal leiden tot veel meer uitgesproken collageen stimulatie en beter resultaat. Het grote voordeel van deze techniek is dat het veilig is ongeacht huidtype of huidskleur.Het is een minimale downtime-behandeling (1 à 3 dagen), die de huid strakker en steviger maakt. Deze behandeling wordt toegepast om de huidlaxiteit te verminderen, rimpels in gezicht en hals aan te pakken, en is tevens ook geschikt om acnelittekens te behandelen.

Deze procedure vereist lokale topische anesthesie (verdovende crème) die 60 min op voorhand wordt aangebracht (gebeurt in onze praktijk). Indien gewenst, kan de patiënt ook een bijkomende pijnstiller innemen. Wij proberen steeds te streven naar een zo groot mogelijk comfort voor de patiënt.Hoewel na slechts één sessie al een merkbare verbetering zal optreden, zien we de beste resultaten na 3 sessies (of meer), met een interval van min. 4 tot 6 weken. Collageen stimulatie is een traag proces dat enkele weken nodig heeft vooraleer het merkbaar wordt en het effect zal progressief toenemen in komende 2-3 maanden.

Deze techniek is ideaal te combineren met de thulium laser behandeling voor een effect op zowel de dermis als de epidermis.

Naar boven