Huidverjonging, huidverbetering

Dermatologie esthétiqueHet kiezen van de juiste behandeling is afhankelijk van verschillende factoren en zal worden bepaald op basis van de huidproblemen en het huidtype van een patiënt, de nodige hersteltijd en het budget. Tijdens een eerste consult zal er een behandelingsplan op maat worden opgesteld, waarbij behandelopties, mogelijke bijwerkingen, uitvaltijd/hersteltijd (downtime) en nazorg zullen worden besproken.

Verschillende lasers en zogenaamde ‘energy based devices’ kunnen worden gebruikt voor het verbeteren en verjongen van de huid. Ze hebben elk hun specifieke doelwit in de huid. Afhankelijk van de verschillende problemen die moeten worden aangepakt (bijv. rimpels, verlies van elasticiteit van de huid, onregelmatige huidtextuur, ongelijkmatige teint, ouderdomsvlekken, vasculaire vlekken, enz.) kunnen verschillende laser procedures afzonderlijk of in combinatie worden gebruikt om een ​​synergetisch en optimaal effect te bereiken.

Behandelingen kunnen worden aangepast aan de hersteltijd die een patiënt kan en/of wil accepteren, maar men moet in gedachten houden dat beperkte- of geen downtime-behandelingen vaak herhaalde sessies vereisen (gemiddeld 4 à 8) om resultaten te verkrijgen en dat deze resultaten subtieler kunnen zijn.

Invasievere laserbehandelingen vergen gewoonlijk minder sessies (gemiddeld 1 à 3) en zullen vaak meer uitgesproken verbeteringen opleveren. Deze behandelingen vereisen lokale anesthesie (topisch of onder de vorm van injecties), alsook een hersteltijd van ongeveer 2 tot 10 dagen. Het toepassen van een 830 nm LED behandeling onmiddellijk na een meer invasieve laserbehandeling laat toe om de herstelperiode drastisch te versnellen en wordt bij ons vaak uitgevoerd.

 

IPL Photo-rejuvenation

Focust op zonne- en ouderdomsvlekken, vasculaire laesies, kleurbalans en algeheel huidcomplex met geen tot beperkte effecten op rimpels, huidtextuur en –laxiteit. Niet tot zeer weinig pijnlijk, koude-applicatie is voldoende om enig ongemak te verlichten. Geen of beperkte downtime.

Laser Genesis

Een niet invasieve (zachte) verjongingsmethode zonder hersteltijd, waarbij meerdere laser lagen over de huid worden ‘geverfd’ om de huid op te warmen. Deze dermale verhitting zal zorgen voor de remodelering van collageen en de stimulatie van de collageensynthese.

Stimulering van collageensynthese is een proces dat enkele maanden in beslag neemt, bijgevolg zijn de resultaten dan ook progressief en subtiel. Omdat het een zachte verjongingstechniek is, is deze behandeling uitstekend geschikt ter preventie van huidveroudering en/of als onderhoudsbehandeling. Gemiddeld 4 tot 6 sessies zijn nodig , met een interval van 4 weken. Deze techniek kan eveneens gecombineerd worden met IPL voor de behandeling van rode littekens en roodheid van het gelaat.

Spectra (Hollywood) Peel en Lasertoning

De Spectra Carbon laser Peel en Lasertoning worden aangewend om de huidteint te egaliseren, pigmentatie te verminderen, actieve acne te behandelen, grote poriën en fijne lijntjes te verbeteren. Het is een milde procedure en is veilig voor de meeste huidtypes.

De techniek bestaat uit het aanbrengen van een carbonlotion op de huid (zwartgrijs gelaatsmasker op basis van koolstof) die gedurende 15-30 min moet drogen. Dan kan de eigenlijke laserbehandeling beginnen, deze houdt 3 fases in. Tijdens de eerste fase wordt de huid licht opgewarmd. De tweede fase bestaat uit het verwijderen van de carbonlaag d.m.v. zachte exfoliatie (‘soft peel’) met de laser, dit gaat gepaard met een knetterend geluid. Tijdens de derde en laatste fase wordt de huid opnieuw verder, en ook dieper deze keer, opgewarmd en gestimuleerd.

Een enkele sessie kan dienen om een stralende teint te verkrijgen, bijv. voor een speciale gelegenheid om er op uw best uit te zien. Maar net als bij alle niet invasieve verjongingstechnieken zijn meerdere sessies nodig om optimale resultaten te verwezenlijken. Het aantal sessies varieert, afhankelijk van de indicatie(s), van 5 tot 8 sessies, met een interval van ongeveer 2 à 3 weken.

Thulium Mico-Ablative laser

Sinds decennia is de ablatieve CO2-laser de gouden standaard voor huidvernieuwing en –verjonging van het gelaat. Echter werd deze techniek vaak geassocieerd met een hoog risico op bijwerkingen en een lange hersteltijd. Vandaag de dag bestaat hier gelukkig een oplossing voor. Fractioneel ablatieve CO2-lasers behandelen enkel microkolommen van de huid, waarbij de huid tussen deze kolommen gespaard blijft (niet beschadigd wordt). Deze onbehandelde omringende huid bevordert een veel sneller herstel met minder risico’s op complicaties. De behandelde huidkolommen ervaren voldoende ‘laserletsel’ om de productie van nieuw collageen te stimuleren. De nieuwe collageenvorming zal de komende 3 tot 6 maanden worden voortgezet, wat betekent dat de huid in deze paar maanden na de behandeling zal blijven verbeteren.
Het resultaat is een vernieuwde, jongere huid met een betere textuur, een egaler oppervlak, verminderde rimpels en verminderde huidlaxiteit.

Fractioneel ablatieve CO2-laser

Sinds decennia is de ablatieve CO2-laser de gouden standaard voor huidvernieuwing en –verjonging van het gelaat. Echter werd deze techniek vaak geassocieerd met een hoog risico op bijwerkingen en een lange hersteltijd. Vandaag de dag bestaat hier gelukkig een oplossing voor.Fractioneel ablatieve CO2-lasers behandelen enkel microkolommen van de huid, waarbij de huid tussen deze kolommen gespaard blijft (niet beschadigd wordt). Deze onbehandelde omringende huid bevordert een veel sneller herstel met minder risico’s op complicaties. De behandelde huidkolommen ervaren voldoende ‘laserletsel’ om de productie van nieuw collageen te stimuleren. De nieuwe collageenvorming zal de komende 3 tot 6 maanden worden voortgezet, wat betekent dat de huid in deze paar maanden na de behandeling zal blijven verbeteren.

Het resultaat is een vernieuwde, jongere huid met een betere textuur, een egaler oppervlak, verminderde rimpels en verminderde huidlaxiteit.

Laser-assisted cosmeceutical and drug delivery

Le laser ablatif fractionné CO2 et le laser micro-ablatif Thulium peuvent être utilisés pour ce que l’on appelle « l’administration médicamenteuse et cosméceutique assistée par laser ».
La pénétration de médicaments ou de produits cosméceutiques est limitée par la barrière naturelle de la peau. De ce fait, seules de très petites molécules parviennent aux couches plus profondes de celle-ci.
Différents lasers ablatifs (CO2 fractionnel et Thulium) peuvent être utilisés pour créer des micro-canaux dans la barrière cutanée afin d’accroître cette pénétration dans les couches dermiques inférieures, améliorant ainsi l’efficacité des soins avec ces produits.

Cette méthode d’administration assistée par laser est très utile pour l’assainissement de la peau, mais également pour le traitement d’un certain nombre d’affections dermatologiques, notamment des troubles pigmentaires tels que le mélasma, les cicatrices et les chéloïdes, la kératose actinique et certains cancers de la peau (thérapie photodynamique avec ALA).


Naar boven